Telefon: 040-78880

 Malmös bästa sportbar - en gamling i gemet

En veteran vann Allt om Malmös läsaromröstning om stans bästa sportbar: Sir Toby’s.

  – Jag tror att det är utbudet som gör att folk gillar oss. Någon sa att den europeiska fotbollsmatch som vi inte kan visa, har heller inte spelats, säger Dzijat Redzep.

Tillsammans med brodern Mustafa har han drivit Sir Toby’s på Davidshallsgatan sedan 1991. När vi besöker puben strax före öppning ringer folk oavbrutet som vill boka bord till en Champions Leauge-match. Mustafa muttrar lite över den olyckliga matchkrocken med Stockholmsderbyt.

Bröderna Redzep har märkt hur Allsvenskan, Zlatan och ökningen av tv-sändningarna bidragit till att fotbollsintresset ökat dramatiskt i Malmö det senaste decenniet. När man öppnade i början av nittiotalet var sport på krogen en relativt okänd företeelse.
  – Vi köpte in den största tv:n som vi kunde hitta. Den var 41 tum stor, säger Mustafa, skrattar och sveper med handen mot digitalboxtornet bakom baren och tv-skärmarna som idag täcker pubens väggar.

Idag har även konkurrensen från andra sportbarer i staden ökat:
  – Men vi kompletterar varandra. Ju fler ställen som finns desto bättre, säger Dzijat.

 

Skrivet av:
Måns Renntun
Allt om Malmö

 Två glada bröder. Dzijat och Mustafa Redzep på Sir Toby's som utnämnts till stans bästa sportbar av Allt om Malmös läsare.
Foto: EMIL MALMBORG

Topp fem sportbarer i Malmö

1.Sir Toby’s, 3,3
2.O´Learys
, 3,2
3.Pub 25
, 3,1
4.Vinnys
, 3,0
5.Boomers
, 2,4

Omröstningen gick till på följande sätt: Allt om Malmös läsare nominerade sportbarer under en veckas tid. Sedan röstade de på den sportbar de tyckte var bäst. Den sportbar med högst snittbetyg utsågs till segrare.